ورزش کردن باعث می شود یک زایمان طبیعی راحت داشته باشید و پس از زایمان، سریع تر به وضعیت قبل از بارداری خود برسید. با این اوصاف همه به دنبال ورزش هایی هستند که برای دوران بارداری بی ضرر و قابل اجرا باشد. البته باید توجه داشته باشید که ورزش کردن در دوران بارداری می بایست تحت نظر پزشک متخصص انجام شود.

یکی از نکاتی که باید در نظر داشته باشید این است که در دوران بارداری به هیچ وجه در ورزش هایی که ماهیت پرشی دارند، شرکت نکنید زیرا بدن در این دوران هورمونی به نام ریلکسین را ترشح می کند که باعث شل شدن مفاصل می شوند. این برای آماده کردن بدن برای زایمان است، به دلیل ترشح ریلکسین و شل شدن مفاصل بدن مستعد آسیب است. یعنی حتی یه فرود ساده پس از پرش در بسکتبال یا والیبال می تواند به راحتی سبب آسیب به مچ پای یک خانم باردار شود.

۱- قدم زدن

تغییر در سطح هورمون ها در بدن یکی از شایع ترین مواردی است که در دوران بارداری احساس می شود و به همین دلیل اکثر زنان باردار احساس بی حوصلگی به سراغشان می اید؛ با برداشتن حتی چند قدم و پیاده روی سبک می توان با این احساس مبارزه کرد. حتی راه رفتن و پیاده روی هایِ معمول و روزانه می تواند از استرس بکاهد و  باعث تغییر در روحیه شود.

همچنین هرچه شما به اواخر دوران بارداری نزدیک می شوید، پیاده روی می تواند به تسهیل زایمان نوزادتان کمک شایانی کند. پیاده روی یکی از بهترین گزینه ها برای ورزش کردن در دوران بارداری و زایمان طبیعی راحت است.


۲- رقصیدن

مهم نیست شما در یک کلاس رقص ثبت نام می کنید یا در یک مراسم بزم و شادی، رقص کردن آرام و کم تحرکت می تواند یک روش خوب برای فعالیت بدنی و تغییر روحیه ی شما باشد. طبق مطالعات انجام شده توسط محققان ورزشِ آمریکایی در هنگام انجام ورزش هایِ سبک، شما قادر به صحبت کردن و تعامل با دیگران می باشید که این جایگزین خوبی برای حفظ تمرکز اعصاب و ذهن شما در دوران بارداری است.


۳- تمرینات پیلاتستمرینات پیلاتس برای کسانی که در دوره ی سوم بارداری به سر می برند توصیه نمی شود اما آنهایی که در ردوره ی اول و دوم بارداری هستند می توانند از این تمرینات بهره بگیرند. البته توجه داشته باشید برخی کارشناسان توصیه می کنند که زنان باردار نباید به پشت دراز بکشند ( به پشت خوابیدن باعث فشار بیش از حد به عروق پشت و روانه شدنِ جریان زیادی از خون به سمت رحم می باشد و می تواند گرفتگی عضلات و درد ناشی از آن را تشدید کند)

نیاز نیست بیش از حد توانتان در این تمرینات از خود فعالیت نشان دهید. در هر صورت بهتر است که در یک کلاس مربوطه ثبت نام یا تحت مشاوره یک مربی متخصص فعالیت های ورزشی خود را انجام دهید.


۴- یوگا

یوگا بهترین روش برای آرام کردن جسم و روح است و برای آن دسته از مادرانی که مشغله ی زیادی دارند بسیار توصیه می شود. طی دوران بارداری در یک کلاس یوگایِ مربوط به زنان باردار شرکت کنید تا برنامه ها و راه کارهای مناسب به نیاز خود را دریافت کنید.

با توجه به اینکه دوران بارداری بیشتر نیاز به استراحت و آرامش دارد ورزش یوگا می تواند قبل از بارداری هم برای مادران مفید واقع شود و به آنها در حفظ انعطاف پذیری و آمادگی جسمانی برای زایمان طبیعی راحت در آینده کمک کند.


۵- شنا

شنا کردن یکی از ورزش هایی است که به کاهش درد و گرفتگی عضلات و همینطور کم کردن چربی های اضافی دور شکمتان کمک خواهد کرد. شنا عضلات شما را تقویت می کند و آب آرامش روحی خوبی به شما می دهد. شناور شدن در آب باعث کاهش فشار بر روی مفاصل و گرفتگی های عضلانی می شود.

هرچند برخی از مواد شیمیاییِ موجود در آب استخرها برای زنان باردار نگران کننده است، پس بهتر است در درجه ی اول یک استخر یا محفظه آب عاری از هر گونه مواد شیمیایی را انتخاب کنید تا مشکلی برایتان پیش نیاید. اگر استخر تمیز و عاری از مواد شیمیایی سراغ ندارید پس بهتر است سراغ این ورزش نروید چون در این صورت مضرات آن بیشتر از فواید آن می باشد.


۶- تمرین مقاومتی (بدنسازی)

تمرین با وزنه یا همان بدنسازی قدرت شما را افزایش می دهد و باعث می شود پس از زایمان به راحتی و بدون کمترین درد کمر بتوانید فرزندتان را در آغوش بگیرید. طبق تحقیقات به عمل آمده تمرینات مقاومتی یکی از سالم ترین فعالیت های ورزشی در دوران بارداری است.

بدون هیچگونه ریسک و مشکلی درحالتِ نشسته تمرینات و حرکات مشابه ای را انجام خواهید داد. فقط باید مطمئن باشید که پزشک شما از فعالیت های بدنی شما باخبر است. فقط بار دیگر متذکر می شوم به علت ترشح هورمون ریلکسین و شلی مفاصل بیشتر حرکات را نشسته و با تمرکز انجام دهید و همچنین از برداشتن وزنه های سنگین به ویژه در دورۀ سوم بارداری جداً خودداری کنید.


فراموش نکنید هر سوال یا نظری در این زمینه داشته باشید، می‌تونید در قسمت نظرات یا در اینستاگرام من با ما در میان بگذارید.