پزشکان و متخصصان تغذیه اغلب تکرار می کنند: “ما باید ماهی بیشتری در وعده های غذاییمان بگنجانیم”. افرادی که ماهی مصرف میکنند، طول عمر بیشتری داشته و در زمینه سرطان و بیماریهای قلبی عروقی با مشکلات کمتری مواجه میشوند.

چرا تا این اندازه به خورن ماهی تاکید شده است؟

علاوه بر اینکه گوشت ماهی یک منبع غنی پروتئین با کیفیت بالاست، ماهی های چرب مثل سالمون (آزاد)، قزل آلا، ساردین و… تنها منبع دارای اسیدهای چرب DHA و EPA طبیعت اند. این ۲ اسید چرب جزء خانوادۀ چربی های امگا ۳ محسوب می شوند که برای رشد و نمو طبیعی ضروری اند. ضروری به معنای اینکه، بدن شما قادر به تولید کافی آنها نیست و شما تنها از راه غذایی که می خورید می توانید آنها را به بدن خود برسانید. با توجه به اینکه این عاملان سلامتی تنها در ماهی های چرب نهفته اند، دیگر باید متوجه شده باشید که دلیل این همه تاکید بر مصرف ماهی های چرب چیست!
وجود ویتامین های گروه B و D، املاح معدنی مثل آهن، روی، ید، مس، پتاسیم، کلسیم، سدیم، سلنیوم و اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه (PUFA) باعث شده، همانطور که پیش تر گفته شد، متخصصان تغذیه بگویند: “مصرف حداقل دو نوبت ماهی های چرب در هفته می تواند سلامت و طول عمر افراد را تضمین کند”.


آثار ماهی و امگا ۳ بر سلامتی- زیبایی- تناسب اندام:

۱- پیشگیری و کنترل بیماری ها: مثل بیماری های قلبی، بی نظمی ضربان قلب، فشار خون بالا، دیابت، بیماریهای خود ایمنی، سرطان، کاهش فرایند پیری و افزایش ایمنی بدن
۲- استخوان: حفاظت از استخوانها و پیشگیری از بیماری پوکی استخوان بخاطر وجود ویتامین D در ماهی
۳- مغز: سلامت مغز و اعصاب، جلوگیری از آلزایمر، افسردگی و اضطراب
۴- تناسب اندام: تحقیقات بسیاری با مطالعه تاثیر مصرف روغن ماهی و اسیدهای چرب امگا ۳ به این نتیجه رسیده اند که امگا ۳ (چربی خوب) می تواند از طریق افزایش سوختن چربی ها، باعث کاهش بافت چربی بدن و به دنبال آن کاهش چاقی و افزایش تناسب اندام شود. مصرف روغن ماهی اثر ورزش را در کاهش وزن و تناسب اندام تقویت می کند. مطالعات نشان داده اند داوطلبانی که در کنار ورزش از امگا ۳ که در روغن ماهی وجود دارد استفاده کرده اند، بدنشان چربی بیشتری را از دست داده است.
۵- سلامت پوست: رشد و عملکرد طبیعی پوست، رفع خشکی پوست و شفاف شدن آن
۶- سلامت مو: ترکیب پروتئین و روغن های خوب ماهی، یک غذای عالی برای موهای شماست. موها برای رشد به پروتئین نیاز دارند و از آنجا که ماهی های مختلف سرشار از پروتئین هستند نیاز مو به پروتئین را رفع می کنند. همچنین امگا ۳ موجود در روغن ماهی با تقویت فولیکول مو، از خشکی و ریزش موها جلوگیری می کند و موهایی درخشان برای شما به ارمغان می آورد.


با وجود فواید بی شمار ماهی، متاسفانه بعضی افراد نسبت به آن حساسیت دارند و باید از مصرف آن پرهیز کنند. این افراد و همچنین افرادی که به هر دلیلی قادر به مصرف غذاهای دریایی نیستند، بایستی با پزشک خود مشورت کنند تا طبق توصیه و تجویز پزشک، از طریق مصرف مکمل هایی مانند مکمل روغن ماهی و مکمل ویتامین D کمبود مواد مغذی بدن خود را جبران کنند. به نظرم با توجه به فواید این غذای طبیعی و فوق العاده، برای اتمام این مطلب تنها یک جمله کافیست: ماهی بخورید تا سالم و زیبا بمانید!


فراموش نکنید هر سوال یا نظری در این زمینه داشته باشید، می‌تونید در قسمت نظرات یا در اینستاگرام من با ما در میان بگذارید.